Om u beter van dienst te kunnen zijn en voor het tonen van relevante advertenties, maakt MX-Deals gebruik van functionele, analytische, social media, advertentie, affiliate en tracking cookies en vergelijkbare technologie, die door MX-Deals of haar samenwerkingspartners worden geplaatst. Door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door op een link op deze website te klikken), ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
info@mx-deals.nl 085-4012915 Account
xcv

Privacybeleid

Downloaden
Printen

 

Inhoudsopgave

Inleiding

Het gebruik van persoonsgegevens

      Gegevens voor het verwerken van uw bestelling

      Gegevens in uw account

      Gegevens over uw contact met de klantenservice

      Gegevens voor een optimale winkelbeleving

      Gegevens voor marketing

      Gegevens voor prijsvragen en acties

      Gegevens om fraude tegen te gaan

Publicatie

Verstrekking aan derden

      Logistieke partners

      Andere externe dienstverleners

      Social media

      De overheid

      Alleen op uw verzoek: met andere bedrijven

Cookies

Google Analytics

Bewaartermijnen

Beveiliging van persoonsgegevens

Websites van derden

Rechten m.b.t. persoonsgegevens

      Recht op informatie

      Recht op inzage

      Recht op correctie

      Recht om bezwaar te maken

      Recht op dataportabiliteit

      Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

      Recht om een klacht in te dienen

      Verzoek tot nadere identificatie bij uitoefening van bovenstaande rechten

Wijzigingen in dit privacybeleid

Contact

 

Inleiding

Gegevensbescherming is een kwestie van vertrouwen en uw vertrouwen is voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes zullen gebruiken. In dit privacybeleid leggen we uit wat we bij de webwinkel MX-DEALS allemaal doen en hoe we omgaan met uw persoonsgegevens. Ook willen we u nadrukkelijk wijzen op uw rechten inzake ons gebruik van uw persoonsgegevens.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de huidige privacywetgeving daaraan stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

MX-DEALS is de Verantwoordelijke instantie voor het registreren, verwerken en gebruiken van uw persoons gerelateerde gegevens in de zin van de Wet op de Privacybescherming. In dit privacybeleid leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen en bij vragen of opmerkingen hierover deze per omgaande aan ons kenbaar te maken. De contactgegevens daarvoor vindt u aan het einde van dit beleid.

 

Het gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van onze website laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Persoonsgegevens worden door ons via verschillende kanalen verzameld. Zo kunt u bijvoorbeeld via onze website artikelen bestellen, waarbij wij u vragen om enkele persoonsgegevens aan ons te verstrekken om de bestelling af te ronden.

Wanneer u gebruik maakt van onze website, kunnen wij de volgende gegevens van u verwerken (mede-afhankelijk van de gegevens die u zelf invult door bijvoorbeeld een bestelling te plaatsen, deel te nemen aan prijsvragen of door het aanmaken van een account):

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die door u worden opgegeven in het kader van de door u gevraagde dienst of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in dit privacybeleid genoemde doelen:

Gegevens voor het verwerken van uw bestelling

Als u iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van u nodig om uw bestelling te kunnen bezorgen en u op de hoogte te kunnen houden over uw bestelling. Ook voor eventuele retouren of reparaties zijn deze gegevens nodig.

Hiervoor verzamelen wij uw naam, e-mailadres, bezorgadres(sen), betaalgegevens en uw telefoonnummer.

De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die u met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan uw bestelling 7 jaar bewaren.

Gegevens in uw account

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet u zich eerst registreren. U moet dan informatie over uzelf opgeven. Daarmee maakt u een persoonlijk account, waarop u kunt inloggen met uw email adres en een zelfgekozen wachtwoord.

In uw persoonlijke account bewaren we de volgende gegevens: uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum (als u die hebt opgegeven). In uw account bewaren we ook uw bestelgeschiedenis, transacties en nieuwsbrief voorkeur.

Met uw persoonlijk account kunt u toegang krijgen tot een beheeromgeving waar u zelf gegevens kunt instellen, opgeven en wijzigen. Dit kunt u doen wanneer u dit wenst door simpelweg in te loggen.

Het is onze klantbelofte om het leven van onze klanten makkelijker en leuker te maken. Daarom bewaren wij de gegevens in uw account zolang u actief klant bij ons bent. Als u 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al uw gegevens. Verder kunt u op ieder moment een verzoek doen om uw gegevens te laten verwijderen door ons een mailtje te sturen.

Gegevens over uw contact met de klantenservice

U kunt 24/7 contact opnemen met de klantenservice. U kunt met ons bellen, e-mailen, chatten of een berichtje sturen via social media, zoals Facebook en Instagram.

Hiervoor gebruiken wij in sommige gevallen uw naam, adres, woonplaats, e-mailadres en IP-adres. Hier hebben wij een legitiem belang bij.

We kunnen u hierdoor een volgende keer sneller helpen door uw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang u actief klant bij ons bent. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

Wanneer u ons een berichtje stuurt via Instagram of Facebook, worden de berichten maximaal 1 jaar door ons bewaard, of korter als u het bericht zelf eerder verwijdert.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving

In onze winkel staan duizenden artikelen. Wij willen u dan ook graag helpen om tussen al deze artikelen te vinden wat u zoekt.

Allereerst zorgen we dat onze website goed werkt zodat u optimaal kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan onze website uw IP-adres, informatie over uw internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee u ons bezoekt. Deze gegevens worden niet bewaard en enkel gebruikt tijdens uw websitebezoek.

Gegevens voor marketing

Nieuwsbrieven

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin leest u over de nieuwste producten, kortingen, aanbiedingen, (Facebook) acties en het meest recente motorcross nieuws. Dit abonnement kunt u op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink (opt-out). Tevens kunt u zich op ieder moment afmelden voor nieuwsbrieven in uw account.

Door middel van uw inschrijving geeft u ons toestemming om u onze nieuwsbrieven toe te sturen en u toe te voegen aan de lijst van abonnees.

Mocht u zich op enig moment afmelden dan zullen uw gegevens uiterlijk na 3 maanden verwijderd worden

Gegevens voor prijsvragen en acties

Als u meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij gegevens aan u, zoals uw naam, adres en/of e-mailadres. Deze hebben wij nodig om de actie kunnen uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekend te maken.

Wij verzamelen deze gegevens met uw toestemming. In de voorwaarden van de betreffende prijsvraag of actie kunt u terugvinden waarvoor uw gegevens precies worden gebruikt en hoelang wij deze bewaren.

Gegevens om fraude tegen te gaan

Op beveiligingsincidenten en fraude zit niemand te wachten, wij ook niet. Daarom gebruiken wij persoonsgegevens (waaronder IP-adressen en zoek, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.

 

Publicatie

Wij publiceren uw klantgegevens nooit, noch dragen die over aan andere commerciële partijen voor publicatie.

 

Verstrekking aan derden

Soms is het noodzakelijk om uw gegevens te delen met onze vertrouwde partners. Deze partners zijn in dat geval altijd betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst en mogen onder geen beding gegevens voor andere doeleinden gebruiken dan door ons gesteld. Een veilige verwerking van uw gegevens wordt gewaarborgd middels een verwerkersovereenkomst tussen MX-DEALS en haar zakenpartners.

Logistieke partners

Om uw bestelling te kunnen afwikkelen, werken we samen met verschillende logistieke partners, zoals UPS, PostNL, en DHL. Onze logistieke partners krijgen van ons uw naam en bezorgadres. Deze informatie hebben ze nodig om uw pakketje op het door u gekozen adres af te leveren.

Andere externe dienstverleners

Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende doeleinden. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen uw gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. Met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.

Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:

Social media

Op onze website maken we gebruik van social media buttons. Deze maken het u gemakkelijk onze MX-DEALS pagina’s te bekijken op de diverse social media platformen zoals Facebook en YouTube. Deze buttons verstrekken enkel een link naar de MX-DEALS pagina op het desbetreffende social media platform en geven geen persoonsgegevens door aan derden.

De overheid

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

Alleen op uw verzoek: met andere bedrijven

Als u dat wilt, geven we uw persoonsgegevens ook aan andere bedrijven door, bijvoorbeeld als een van onze commerciële partners een aanbieding heeft voor klanten van MX-DEALS. Dit doen wij dan alleen met uw uitdrukkelijke toestemming.

 

Cookies

Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die uw computer of mobiele apparaat opslaat wanneer u onze webwinkel gebruikt.

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij aangeven gebruik te willen maken van Cookies. Wij verwijzen hierbij nadrukkelijk naar ons cookiebeleid. Uw verder gebruik van onze website vatten wij op als uw toestemming voor het gebruik van cookies.

Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, zie graag de privacy verklaringen van deze partijen (let op: deze kunnen regelmatig wijzigen). Deze vindt u terug onder het kopje “websites van derden”.

Meer informatie over cookies en hoe u cookies kunt uitschakelen vindt u in ons cookiebeleid.

 

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten om strikte afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder hebben wij Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Googlediensten, tot slot laten wij de IP-adressen anonimiseren.

Meer informatie over Google Analytics vindt u in ons cookiebeleid.

 

Bewaartermijnen

Onder het kopje “Het gebruik van persoonsgegevensworden de bewaartermijnen van het gebruik van uw persoonsgegevens bij de verschillende toepassingen vermeld. In algemene zin streven wij ernaar uw persoonsgegevens niet onnodig lang te bewaren. Wij houden ons wel nadrukkelijk aan wettelijke verplichtingen inzake bewaartermijnen (zoals de fiscale bewaarplicht).

 

Beveiliging van persoonsgegevens

We nemen de bescherming van uw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u het idee hebt dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via info@mx-deals.nl.

We hebben de volgende maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen:

 

Websites van derden

Dit privacybeleid is niet van toepassing op websites van derden mocht u via onze site doorverwezen zijn. Om er zeker van te zijn dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan raden wij u aan het privacybeleid van deze websites te lezen, voordat u van deze websites gebruik maakt:

Facebook

Google+ / YouTube

LinkedIn

Twitter

Instagram

Pinterest

 

Rechten m.b.t. persoonsgegevens

Recht op informatie

U hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van u verzamelen en hoe wij met uw gegevens omgaan. Hebt u meer vragen omtrent uw persoonsgegevens neem dan contact op met onze klantenservice per telefoon of email.

Recht op inzage

U hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over u beschikbaar hebben. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice per telefoon of email.

Recht op correctie

U hebt het recht om uw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kunt u doen in uw account of door contact op te nemen met onze klantenservice per telefoon of email.

Recht om bezwaar te maken

U hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens als u het niet eens bent met de manier waarop we uw persoonsgegevens verwerken. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice per telefoon of email.

Recht op dataportabiliteit

U hebt het recht om gegevens die u aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die u met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat u deze gegevens kan bewaren in een database van u of van een andere partij. Dit betreffen uw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice per telefoon of email.

Recht op beperking

U hebt het recht om beperking van de verwerking van uw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij uw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als u van mening bent dat hier sprake van is, kunt u contact met ons opnemen via onze klantenservice per telefoon of email.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

U hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van u hebben te verwijderen. Wanneer u een verzoek indient om uw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot u herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice per telefoon of email.

Recht om een klacht in te dienen

U hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan. Wanneer u een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met u op. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice per telefoon of email.

Op grond van de privacywetgeving hebt u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Verzoek tot nadere identificatie bij uitoefening van bovenstaande rechten

In voorkomende gevallen vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met uw verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek.

 

Wijzigingen in dit privacybeleid

Wanneer onze webwinkel wijzigt, moeten wij natuurlijk ook het privacybeleid aanpassen. Let dus altijd op de datum hieronder en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Wij behouden ons het recht om wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid.

 

Contact

Bedrijfsadres:                                                                                   

MX-DEALS

Meerbosweg 12

5469 PL Erp

Nederland

Postadres:                                                                                        

MX-DEALS

Meerbosweg 12

5469 PL Erp

Nederland

Telefoonnummer:                                                                           

085-4012915

Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel:      

53469631

B.T.W.-nummer:                                                                        

NL205918360B01

Als u wenst te reageren op ons privacybeleid, kunt u ook contact met ons opnemen per e-mail: info@mx-deals.nl.

 

Datum privacybeleid:                                                                             

14 Juni 2018

Versienummer privacybeleid:                                                               

2.0.0

 

Houd ons in de gaten