Om u beter van dienst te kunnen zijn en voor het tonen van relevante advertenties, maakt MX-Deals gebruik van functionele, analytische, social media, advertentie, affiliate en tracking cookies en vergelijkbare technologie, die door MX-Deals of haar samenwerkingspartners worden geplaatst. Door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door op een link op deze website te klikken), ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
info@mx-deals.nl 085-4012915 Account

Nekbescherming

Zoek jij nieuwe nekbescherming, dan ben je bij MX Deals aan het juiste adres! Nekbescherming is een heel groot onderschat vlak van bescherming. Binnen de motocross kan zowel een zachte als een heftige val voor nekschade zorgen. Dit kan zw...are gevolgen hebben. De nekbrace is ontworpen om het hoofd en de nek niet buiten de beperkingen te laten treden. Bescherm je nek goed, want de nek is een van de belangrijkste lichaamsdelen! Meer info onderaan de pagina.
Meer
Subcategorieën
Filters
Prijs
Merk
20
72
60
Categorie
21
30
Geslacht
88
87
Kleur
100
103
101
111
102
106
104
107
Maat
138
187
305
132
149
257
129
Sorteren op:

Nekbescherming speciaal ontworpen voor jeugd of kleinere rijders. De Alpinestars Kinder Nekbrace ..
€ 139,95
De Alpinestars Nekbrace BNS Tech 2 is gemaakt van een geavanceerde, hoogwaardige koolstofpolymeer..
€ 349,95 € 271,95
De Alpinestars Nekbrace BNS Tech 2 is gemaakt van een geavanceerde, hoogwaardige koolstofpolymeer..
€ 349,95 € 271,95
De EVS Nekband R3 is een uiterst lichte beschermer voor de nek welke bescherming biedt tegen nek-..
€ 57,10 € 47,95
De EVS Kinder Nekbrace R4K is de nieuwste nekbrace verkrijgbaar van EVS, speciaal ontwikkeld voor..
€ 214,95 € 99,95
De EVS Nekbrace R4K is de nieuwste nekbrace verkrijgbaar van EVS. Bestaande uit een revolutionair..
€ 255,55 € 119,95
De Alpinestars Sequence Kinder Nekband is speciaal ontwikkeld voor kleinere en/of jongere rijders. D..
€ 49,95
De Alpinestars Sequence Kinder Nekband is speciaal ontwikkeld voor kleinere en/of jongere rijders. D..
€ 49,95
Nekbescherming speciaal ontworpen voor jeugd of kleinere rijders. De Alpinestars Kinder Nekbrace zor..
€ 139,95
De Alpinestars Sequence Kinder Nekband is speciaal ontwikkeld voor kleinere en/of jongere rijders..
€ 49,95
De EVS Kinder Nekband R3 is een uiterst lichte beschermer voor de nek welke bescherming biedt teg..
€ 47,65
De EVS Kinder Nekband R2 is een uiterst lichte beschermer voor de nek welke bescherming biedt teg..
€ 44,75
De EVS Nekband R2 is een uiterst lichte beschermer voor de nek welke bescherming biedt tegen nek-..
€ 47,65
De EVS Kinder Nekbrace R4 beschikt over een low profile en lichtgewicht ontwerp wat zorgt voor be..
€ 140,00
Nekbescherming speciaal ontworpen voor jeugd of kleinere rijders. De Alpinestars Kinder Nekbrace ..
€ 139,95
De EVS Nekbrace R4 beschikt over een low profile en lichtgewicht ontwerp wat zorgt voor beschermi..
€ 172,90
De Leatt Nekbrace GPX 5.5 is getest en heeft bewezen de krachten op de nek en daarmee de kans op ..
€ 399,00
De Leatt Fusion 2.0 Vest – Jeugd is speciaal ontworpen voor jeugd welke graag voorzien zijn van e..
€ 299,95
De Leatt Fusion 3.0 Vest is een unieke combinatie van nek, borst, rug, zij en schouder beschermin..
€ 499,95
De Leatt Fusion 2.0 Vest – Jeugd is speciaal ontworpen voor jeugd welke graag voorzien zijn van e..
€ 299,95
De Leatt Fusion 3.0 Vest is een unieke combinatie van nek, borst, rug, zij en schouder beschermin..
€ 499,95

Nekbanden

De eerste vorm van nekbescherming die op de markt kwam was in de vorm van een nekband. Dit was niets meer dan een simpele foam kraag om de nek welke voorkwam dat de helm op het lichaam insloeg, maar ook tevens voorkomt dat het hoofd niet te ver kan bewegen. In de loop de jaren zijn ook de nekbanden flink ontwikkeld. Zo hebben de nekbanden een modernere en meer anatomische vorm gekregen om zo meer op een nekbrace te lijken

Nekbrace

Nadat eerst de nekbanden een grote hype waren voor de jeugd rijders bedacht Leatt dat een nekband niet beschermend genoeg was. Zo ontstond de eerste nekbrace van Leatt, genaamd de Leatt brace. Een nekbrace biedt vele beschermende aspecten. Zo voorkomt een nekbrace dat het hoofd zowel voorwaarts als achterwaarts en zijdelings te ver kan bewegen. Daarnaast voorkomt het ook dat de helmrand tegen bijvoorbeeld het sleutelbeen aan komt. Het grote voordeel van een een nekbrace is dat deze helemaal naar eigen wens af te stellen is. Wanneer de nekbrace perfect afgesteld is zal deze de krachten die op de brace komen gedeeltelijk absorberen en verdelen om zo blessures te voorkomen.

Nekbrace afstellen

Het is essentieel om de nekbrace goed af te stellen. Wanneer de nekbrace niet goed afgesteld is kan deze als irritant en lastig ervaren worden en zal de nekbrace niet maximaal functioneren. Het is daarom ten zeerste aan te raden om bij gebruik van een nekbrace eerst de gebruiksaanwijzing te lezen van de nekbrace. Ben je nog steeds onzeker over de afstelling van jouw nekbrace twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

Nekbrace en bodyprotector

Het dragen van een nekbrace samen met een bodyprotector is bij sommige bodyprotectors perfect mogelijk. Zo is er met bijna alle Leatt bodyprotectors rekening gehouden voor de Leatt nekbrace. Bij de meeste Alpinestars bodyprotectors is dan weer respectievelijk rekening gehouden met de Alpinestars Bionic Neck Support nekbrace. Wanneer jij opzoek bent naar de optimale combinatie tussen nekbrace en bodyprotector dan is er zelfs de mogelijkheid om een Leatt bodyprotector te kopen waar een nekbrace is geïntegreerd. Zo loop jij nooit meer tegen problemen aan! Ben jij

Nekbescherming ter bescherming van blessures

Nekbescherming is een essentieel onderdeel van een beschermingsuitrusting. Een nekbrace voorkomt blessures aan de nek welke heel heftig kunnen zijn. Zo kan een nekblessure onschuldig zijn, maar in het ergste geval kom je in een rolstoel terecht of kom je zelfs ten overlijden. Er is daarom wellicht geen belangrijkere vorm van bescherming als een nekbeschermer.

Er is niets zo belangrijk als het hoofd en de nek in het menselijk lichaam en daarom is het van groot belang deze ook optimaal te beschermen. Vaak wordt er gezegd dat nekbescherming niet “cool” is of zelfs lelijk, maar als een nekbeschermer kan voorkomen dat jij in een rolstoel belandt dan is de keuze toch makkelijk gemaakt! Better safe than sorry!

Nekbescherming maten

Bij nekbescherming is de maat/pasvorm van essentieel belang. Zo geldt de regel voor iedere vorm van protectie: is de pasvorm niet correct, dan levert de protector niet de juiste hoeveelheid bescherming. Het is daarom zeer belangrijk de juiste maat vast te stellen. Om hier zeker van te zijn bevatten bijna al onze producten een maattabel in de producttekst. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat de afmetingen achter de matenselectie staan. Krijg jij geen maattabel gevonden of is er nog steeds enige twijfel omtrent de juiste maat, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons!

Nekbescherming Leatt

Wanneer je aan Leatt denkt, denk je aan nekbescherming. Leatt is de oprichter en de koploper als het aankomt op nekbescherming.

Dr. Chris Leatt was gespecialiseerd in het proces van neurochirurgie wanneer hij hielp bij het herstel van een enduro rijder, welke helaas aan de verwondingen van zijn val stierf. Het was op dat moment dat Dr. Leatt bedacht dat hij zijn crossende zoontje nooit in deze situatie wou zien. Daarom stopte Chris Leatt in 2004 met zijn medische carrière om zich volledig te richten op het ontwikkelen van een nekbrace. In 2006 kwam dan de eerste nekbrace uit en een paar jaar later groeide de Leatt brace uit tot een groot succes. Daarna, in 2009, kreeg Leatt zijn eerste CE gecertificeerde nekbrace wat een grote stap was binnen de nekbescherming. Na jaren aan ervaring, ontwikkeling en innovatie heeft Leatt niet stil gestaan. Zo heeft Leatt een ruime collectie aan nekbescherming ontwikkeld voor zowel jeugd als volwassenen en van minimalistisch tot zeer uitgebreid.

Nekbescherming kopen

Heb je nog vragen omtrent nekbescherming? Twijfel niet en stuur ons een berichtje in de chat of neem contact met ons op. Natuurlijk is het ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen om zo een gedetailleerde uitleg te krijgen via het volgende telefoonnummer: +31 (0) 85 401 29 15. Met onze persoonlijke service helpen wij je graag verder en/of zoeken wij graag een oplossing voor jou!

Houd ons in de gaten