Om u beter van dienst te kunnen zijn en voor het tonen van relevante advertenties, maakt MX-Deals gebruik van functionele, analytische, social media, advertentie, affiliate en tracking cookies en vergelijkbare technologie, die door MX-Deals of haar samenwerkingspartners worden geplaatst. Door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door op een link op deze website te klikken), ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
info@mx-deals.nl 085-4012915 Account

Fox Crosshelm 2020 V3 Idol - Multi

Fox Crosshelm 2020 V3 Idol - Multi
Fox Crosshelm 2020 V3 Idol - Multi Fox Crosshelm 2020 V3 Idol - Multi Fox Crosshelm 2020 V3 Idol - Multi Fox Crosshelm 2020 V3 Idol - Multi
Prijs: € 499,00
Merk: Fox
Productcode: 20513
Beschikbaarheid: 1 - 3 Werkdagen

Beschikbare opties:


* Maat:

Aantal:  


betrouwbaar

Vragen?

Fox Crosshelm 2020 V3 Idol - Multi

Fox heeft zijn V3 crosshelm volledig vernieuwd. Zo blijft de basis van de oude V3 bestaan, maar zijn er verschillende innovaties toegevoegd. Het resultaat is de meest technologisch geavanceerde motorcrosshelm die ooit door Fox ontwikkeld is. De V3 van Fox beschikt nog steeds over dezelfde agressieve look, maar is uitgerust met een nieuw, zeer geventileerd ontwerp en de Fluid Inside® innovatie welke het hoofd beschermt tegen zowel lineaire als rotatie-krachten. Daarnaast is het MVRS-systeem behouden gebleven.

Fluid inside®

Daar waar vele concurrerende crosshelmen al over innovaties beschikten welke de hersenen beschermen liep Fox nog achter. Dat wil echter niet zeggen dat Fox er niet mee bezig was. Integendeel, in de tussentijd heeft Fox uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar een oplossing om de hersenen optimaal te beschermen. Uiteindelijk is Fluid Inside® ontwikkeld je hersenen te beschermen doormiddel van het nabootsen van hersenvocht (CSF) - de natuurlijke hersenbescherming van het lichaam.

De innovatie Fluid Inside® bestaat uit een netwerk pads welke zijn gevuld met vloeistof. Deze pads zijn rond het hoofd georiënteerd en aan de binnenzijde van de helm bevestigd. Dankzij deze pads “drijft” de crosshelm als het ware op het hoofd en fungeert elke Fluid Pad als hersenvocht (CSF). Het resultaat is een drastische vermindering van lineaire en rotatie krachten die uitoefenen op de hersenen.            

        

Lineaire impact

De meeste motorcrosshelmen zijn ontworpen om te beschermen tegen schedelbreuken ontstaan door hoge lineaire krachten. Het is van groot belang om ook de lage lineaire krachten op te vangen. Door middel van vloeistof pads worden zowel hoge als lage lineaire energieabsorptie verbeterd.

Roterende kracht

De grootste oorzaak van een hersenschudding zijn rotatiekrachten. Het is daarom van groot belang dat rotatie energieën worden aangepakt wil een motocrosshelm echt als veilig beschouwd worden. De fluid pads geeft de helm de mogelijkheid om alle kanten op te bewegen ten opzichte van het hoofd en verbetert daarmee de rotatie-energie-absorptie.

"De Fluid-technologie werkt in combinatie met het hersenvocht om het risico op hersenletsel te verminderen."

Kenmerken en Technologieën Fox Crosshelm V3:

  • Magnetic Visor Release System 2.0

Het Magnetic Visor Release System (MVRS™) is verbeterd en blijft nu nog beter op zijn plaats zitten tijdens rijden en roost, maar komt los bij een val waarbij rotatie krachten op jouw hoofd uitoefenen.

  • Varizorb™ EPS

De Varizorb™ EPS-voering met dubbele dichtheid werkt hetzelfde als de kreukelzone van een auto. Deze voering helpt ​​tegen extra bescherming door de impactkrachten over een groter oppervlak geleidelijk te dempen.

  • CAGE™

Voor de CAGE™ technologie is speciaal patent aangevraagd door Fox. Deze technologie helpt het energiebeheer te verbeteren in het geval van impact op en rondom het mondstuk.

  • 4 schaalmaten

Met unieke schaal- en EPS-maten krijg je een lichtere helm, een meer gestroomlijnd profiel en een verbeterde pasvorm voor alle rijders, ongeacht de grootte van het hoofd.

  • Multi-composite Technology™

De MCT (Multi Composite Technology) schaalconstructie combineert carbon en FRP voor een lichte maar toch stevige motocrosshelm.

  • Ultra-gevintileerd ontwerp

Een systeem met zorgvuldig geplaatste inlaat- en uitlaatopeningen maakt de V3 crosshelm ongelooflijk luchtig, zelfs bij lage snelheden.

  • Injection molded mesh

Geïnjecteerde mesh-ventilatieroosters zorgen voor geweldige ventilatie en biedt gelijktijdig bescherming tegen roost en ander vuil.

  • X-static® comfort voering

Verwijderbare, wasbare X-static® comfort voering en wangkussens voeren snel vocht af en remmen de groei van geur-veroorzakende bacteriën. 

  • Normen en Certificeringen

- Voldoet aan of overschrijdt de DOT- en/of ECE 22.05-normen

- EN 1078

- CPSC 1203

- AS/NZS 2063

- ASTM F1952

Video Fox Crosshelm V3:

Houd ons in de gaten