Om u beter van dienst te kunnen zijn en voor het tonen van relevante advertenties, maakt MX-Deals gebruik van functionele, analytische, social media, advertentie, affiliate en tracking cookies en vergelijkbare technologie, die door MX-Deals of haar samenwerkingspartners worden geplaatst. Door gebruik te blijven maken van deze website (bijvoorbeeld door op een link op deze website te klikken), ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina
info@mx-deals.nl 085-4012915 Account

Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel

Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel
Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel
Prijs: € 664,95 € 699,95
Merk: Alpinestars
Productcode: 18987
Beschikbaarheid: 2 - 4 Werkdagen

Beschikbare opties:


* Maat:

Aantal:  


betrouwbaar

Vragen?

Alpinestars Crosshelm Supertech S-M10 Meta LE A1 - Rood / Zwart / Geel

Anaheim 1 2019 Design

Speciaal voor de eerste supercross wedstrijd van het 2019 seizoen heeft Alpinestars deze Limited Edition S-M10 crosshelm uitgebracht. Voorzien van een opvallende kleurcombinatie herken je de S-M10 crosshelm en/of de Tech 10 crosslaarzen direct tussen de concurrentie!

Alpinestars komt sinds dit jaar met een compleet eigen crosshelm, de Alpinestars Crosshelm S-M10. Het idee hierachter is dat Alpinestars het totaalpakket wil realiseren. De crosshelm is geheel door Alpinestars zelf ontwikkeld. Zo heeft Alpinestars een groot onderzoeks- en ontwikkelingsteam op dit project gezet om een geweldige crosshelm te weten realiseren. Daarnaast heeft Alpinestars zelf een fabriek waar ze deze crosshelmen fabriceren. De S-M10 wordt dus NIET door een andere fabrikant gefabriceerd.

De S-M10 is van een hogere prijsklasse en valt in de categorie premium crosshelmen. Dit heeft Alpinestars bewust gedaan omdat zij als eerste een kwaliteits crosshelm op de markt willen brengen. Zo gaan ze dezelfde filosofie als met de Tech 10 achterna.

Alpinestars heeft met de S-M10 crosshelm maar een doel gehad en dat is zo veilig mogelijk te zijn. Gewicht is daar een klein onderdeel van, maar een laag gewicht was zeker niet het hoofddoel. Momenteel zit deze crosshelm maar liefst 41% onder de huidige norm. In 2020 zal de FIM met een nieuwe norm komen waar deze crosshelm al ver onder zit!

Om dit allemaal te bereiken heeft Alpinestars een aantal hoogwaardige elementen op vlak van bescherming toegevoegd:

·Lichtgewicht schaal

De schaal van de S-M10 bestaat uit Carbon. Carbon is een zeer licht materiaal, maar tevens een van de sterkste materialen voor (crosshelmen)

·Multi-dichtheid binnen voering

De S-M10 is voorzien van een multi-dichtheid binnen voering. Deze binnen voering is ontwikkeld om verschillende vormen van lage tot hoge impacten te kunnen absorberen en optimaal te verdelen. Dit voorkomt hersenbeschadigingen en trauma’s.

·Innovatief helmklep design

Een ander innovatief ontwerp is dat van de helmklep. De helmklep is ontworpen om gemakkelijk los te komen bij een hevige val. Dit heeft Alpinestars weten te realiseren dankzij het gepatenteerd systeem. Zo kan de klep niet in de grond happen, wat in het ergste geval de rotatie breekt.

Het enige nadeel van het helmklep ontwerp is dat je niet meer in staat bent de helmklep zelf af te stellen.

Zowel de helmklep als het systeem is vervangbaar.

·Veilige onderste rand

De onderste rand aan de zijkant van de crosshelm is voorzien van uitsparingen voor het sleutelbeen en een zachte afwerking. Dit voorkomt sleutelbeen blessures wanneer de helm naar links of rechts klapt.

·Mips syteem

De S-M10 is uitgerust met de meest recente E-2 generatie MIPS. Mips, Multi-Directional Impact Protection System, is de techniek dat de binnenste schaal in de buitenste schaal kan roteren. Dit zorgt voor minder wrijving bij een val waar roterende krachten van toepassing zijn.

·Gepatenteerd A-Head systeem

Mocht de helm niet helemaal gewenst zitten dan is deze gemakkelijk aan de binnenkant af te stellen door de vier “haakjes” aan de bovenzijde. Dit gepatenteerde “A-Head” systeem van Alpinestars laat jou gemakkelijk de helm iets hoger of lager verstellen, of zelfs iets verder naar voren of achteren. Zo kun jij altijd de perfecte pasvorm vinden.

Kenmerken Alpinestars Crosshelm S-M10:

 • De lichtgewicht buitenschaal is vervaardigd uit technologisch geavanceerde composiet materialen (S-M10 Carbon, S-M 8 MCT) in vier maten voor de beste pasvorm
 • Binnen voering met meerdere dichtheden: vier verschillende EPS-dichtheden
 • Uitgerust met E-2, de laatste generatie MIPS
 • Helmklep komt lost bij de juiste hoeveelheid weerstand tijdens een crash
 • Verstelbare binnen voering (A-Head Alpinestar's gepatenteerd systeem)
 • Het Interior Air netwerk bestaande uit 19 inlaatpoorten en 5 uitlaatpoorten zorgt voor geweldige ventilatie
 • Zacht EPP-foam aan de onderkant van de helmrand
 • De onderkant van de helm bevat uitsparingen voor het sleutelbeen voor rijders die geen nekbrace te dragen
 • Om de sterkte van het mondstuk te behouden, is er een radiale rand ingebouwd die de voorkant van de helm meer sterkte geeft
 • Passend met iedere crossbril
 • In geval van nood zijn de wangstukken gemakkelijk te verwijderen, 3D-contourschuim
 • Verwijderbare en wasbare voering
 • Ruimte om een oortje toe te voegen voor communicatie
 • Drinksysteem compatibel
 • E-Ject compatibel
 • Wordt geleverd inclusief een extra helmklep en helmtas
 • Vier individuele schaalmaten: XS/S, M, L, XL/2XL
 • Lichtgewicht: 1.260 gram maat M ECE-versie
 • ECE 22/05 certificeringen

Houd ons in de gaten